Sú dni, keď nemáte čas alebo chuť na dlhé vyváranie, potrebujete pripraviť niečo rýchle, nenáročné alebo bezmäsité. V takomto prípade sa rada vraciam k nasledujúcemu receptu, ktorý som dostala od mojej svokry.
Zemiaky s týmto tvarohom sú veľmi obľúbené v Bavorsku a nájdete ich snáď na každom jedálnom lístku veľkej väčšiny tunajších “Biergarten”.
Na prípravu omáčky potrebujete: 1 tvaroh (ten redší), trochu šľahačky (iba trochu vyšľahať), jogurt al. Creme fraiche či smotanu. Všetky prísady zmiešajte dokopy.
Do toho nakrájajte kyslé uhorky, jablko na menšie kocky a cibuľu- ja dávam od oka. Primiešajte aj 1 lyžicu oleja, dochuťte kmínom, soľou, čiernym korením, bazalkou, lyžičkou horčice a lyžičkou medu. Nechajte chvíľu odstáť v chladničke.
Zemiaky si môžete uvariť vo vode alebo upiecť v trúbe či na panvici a zajedajte ich touto omáčkou.
Dobrú chuť!